Mozilla’s eerste overname: Pocket

Geen reacties
Tags: , , , , , , ,
Posted 28 feb 2017 in nieuws

Softwareontwikkelaar Mozilla koopt de digitale knipselmap Pocket. Op termijn levert dit gebruikers van Firefox leestips en andere redactionele aanbevelingen van verhalen en video’s op.

Pocket wordt een nieuw product in het portfolio van Mozilla naast Firefox en Thunderbird. Het wordt het eerste product dat een redelijk succes is in het mobiele domein, want Pocket heeft rond de tien miljoen gebruikers. Die gebruiken de app als boekenlegger op het web, om later items terug te kijken of lezen in de app of online.

Hoeveel geld met de overname is gemoeid, houden de partijen voor zich. Bij Pocket werkt zestig man. Het bedrijf trok afgelopen jaren 14,5 miljoen dollar venture capital aan.

Mozilla krijgt naast een stevige mobiele aanwezigheid ook meer expertise rondom online content in huis. De gebruikers van Pocket delen immers interessante kijk- en leestips met zichzelf maar ook met anderen. Uit dat soort meta-informatie kunnnen ontwikkelaars weer andere contenttips herleiden en delen via de browser of via een API.

Foto: bradleypjohnson (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment