ZZP’er neemt risico’s met onveilige wifi-hotspots

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 27 feb 2017 in nieuws

Het wordt steeds makkelijker om apparaten op een onveilig netwerk te hacken en wifi-verkeer af te tappen. Zeker als je met twintig anderen op hetzelfde netwerk zit. Hoe zorg je ervoor dat je onderweg veilig gebruik kunt maken van internet?

Bijna negen op de tien ZZP’ers zegt zich bewust te zijn van de gevaren van openbare WiFi-netwerken in bijvoorbeeld cafés, restaurants en flexwerkplekken. Toch maakt 56 procent regelmatig gebruik van deze netwerken.

Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope onder 909 Nederlandse ZZP’ers, van wie 92,1 procent aangeeft veel waarde te hechten aan zijn of haar privacy op internet. Waarom zij dan toch het risico lopen om onderweg te worden gehackt, is niet duidelijk.

Onnodig risico lopen is helemaal niet nodig. Vier tips voor veilig internet ‘on the road’.

  • Installeer beveiligingssoftware op je smartphone, laptop en tablet.
  • Zorg ervoor dat je browser up to date is zodat je beschermd bent tegen de laatste virussen.
  • Maak regelmatig back-ups van je bedrijfsgegevens. Als er iets misgaat, gaat dat in elk geval niet ten koste van de continuïteit.
  • Maak gebruik van beveiligde hotspots, zoals de WifiSpots van Ziggo Zakelijk.

Veel mensen denken dat een wifi-hotspot met wachtwoord automatisch veilig is. Dit is niet het geval. Gezien de aard van het openbare netwerk is een hotspot niet tot nauwelijks beveiligd en maakt het geen gebruik van encryptie. Zo’n hotspot is immers bedoeld om zoveel mogelijk mensen zo eenvoudig mogelijk internettoegang te geven. Beveiliging is dan van ondergeschikt belang. Gebruikers van Ziggo Zakelijk daarentegen hebben meer dan twee miljoen veilige WifiSpots tot hun beschikking, zodat ook onderweg de bedrijfsgegevens veilig zijn. Je hoeft je niet te druk te maken dat mensen meekijken als je WifiSpots gebruikt. Je verbinding is namelijk helemaal versleuteld. WifiSpots zijn daardoor veel veiliger dan openbare netwerken.

In de top-30 binnensteden staan in totaal 3.000 straatkasten met WifiSpots van Ziggo, zodat je in winkelstraten en op terrassen internet hebt met snelheden tot 100 Mbit/s. De dekking is al goed en wordt nog beter: Ziggo verwacht een groei naar zo’n 3 miljoen plekken in Nederland en wil de top 30 binnensteden uitbreiden naar de top 100.

Het werkt simpel: wie een Ziggo Zakelijk-abonnement heeft, maakt gratis gebruik van de WifiSpots.  Software en apps zijn niet nodig. Je hoeft enkel de wifi-instellingen in je apparaat aan te passen. Je voert eenmaal je gebruikersnaam en wachtwoord in en logt vervolgens altijd automatisch in als er een WifiSpot in de buurt is.

Een goede reden om Ziggo Zakelijk uit te proberen dus. Dat kan nu drie maanden gratis, naast je bestaande internetverbinding. Kijk hier voor meer informatie.

Ben je al klant bij Ziggo Zakelijk? Check hier hoe je WifiSpots kunt instellen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment