Visa opent nieuw Innovation Center in Londen

Geen reacties
Tags:
Posted 22 feb 2017 in nieuws

Visa heeft een Innovation Center in Londen gevestigd. Het centrum is met ruim 1000 vierkante meter veruit het grootste Innovation Center in het wereldwijde netwerk van het bedrijf.

Met het nieuwe centrum in Londen wordt het mondiale netwerk van innovatiecentra en studio’s in technologiehotspots, zoals Berlijn, Dubai, Miami, San Francisco, Singapore, São Paulo en Tel Aviv, verder uitgebreid.

In de betaalsector vindt een verschuiving plaats van plastic naar digitaal, en traditionele partijen moeten de markt delen met nieuwe spelers. Het globale netwerk van de Visa Innovation Centers speelt een belangrijke rol in deze missie. De centra stimuleren innovatie en creëren een omgeving waar Visa evenals partners en klanten uit alle mogelijke sectoren elkaar ontmoeten, ervaringen delen en samenwerken.

In het Londense center worden praktische demonstraties gegeven van tal van innovaties, uiteenlopend van connected cars tot applicaties om de autoverzekering te betalen of via de koelkast bestellingen te plaatsen bij de supermarkt. Er wordt ook aandacht besteed aan retailoplossingen van de toekomst.  Ook ondervinden bezoekers hoe virtual reality kan worden gebruikt om de ideale zitplaats te kiezen voor een racewedstrijd.

Visa maakte ook bekend dat fintechbedrijven in Europa gebruik kunnen maken van het Visa Developer Platform om nieuwe betaalmethoden uit te werken. Ontwikkelaars in dienst bij financiële instellingen, technologiebedrijven en start-ups kunnen een basispakket met API’s (Application Program Interfaces) voor Visa-betalingen, SDK’s (Software Development Kits) en documentatie benutten om de volgende generatie applicaties voor de handel te creëren.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment