Kim Dotcom kan worden uitgeleverd aan VS

Geen reacties
Tags:
Posted 20 feb 2017 in nieuws

Internetondernemer Kim Dotcom, zijn vroegere Nederlandse compagnon Bram van der Kolk en twee andere medebestuurders van bestandsuitwisseldienst Megaupload worden alsnog aan de VS uitgeleverd. Dat heeft een hogere rechtbank in Nieuw-Zeeland maandag besloten.

Dotcom kan alleen al voor dertien misdaden worden uitgeleverd. waaronder witwassen en fraude.

In januari 2012 viel de politie van Nieuw Zeeland de luxe villa van Dotcom binnen. De Amerikanen hadden sterke aanwijzingen dat Dotcoms opslagdienst Megaupload werd gebruikt voor het uitwisselen van illegale muziek- en filmbestanden.

Dotcom startte door met het opslagbedrijf Mega, dat zich onderscheidde vanwege de enorm sterke encryptie. Niet lang daarna trok Dotcom zich mokkend terug uit het bedrijf nadat aandelen van zijn bedrijf in handen waren gekomen van een Chinese investeerder die volgens Dotcom voor fraude wordt gezocht.

Dotcom kondigde vorig jaar een nieuwe opslagdienst aan. Gebruikers zouden gratis 100 GB aan opslagruimte en on-the-fly-encryptie krijgen.

Er is wederom beroep tegen de uitspraak mogelijk, en daar wordt dan ook gebruik van gemaakt.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment