Uber-topman Travis Kalanick uit adviesraad Trump

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 03 feb 2017 in nieuws

Uber-topman Travis Kalanick stapt uit de raad die president Donald Trump adviseert over de economie. Directe aanleiding is het inreisverbod voor inwoners uit een aantal moslimlanden. Kalanick zegt dat ‘immigratie en openheid voor vluchtelingen een belangrijk deel vormen van het succes van Uber.’

Zondagavond laat riep het bedrijf al een fonds van 3 miljoen dollar in het leven, bedoeld voor chauffeurs die hinder ondervinden van het nieuwe beleid. Uber kreeg een enorme lading kritiek over zich heen toen het bedrijf niet meedeed aan een taxistaking tegen Trump.

Verschillende techbedrijven dreigen met juridische stappen omdat hun medewerkers de Verenigde Staten niet meer kunnen betreden. Apple is begonnen met een inzamelingsactie om deze medewerkers financieel bij te staan. Daarnaast wil men een proces beginnen tegen het inreisverbod. Ook Google en Microsoft hebben verklaard het decreet te zullen aanvechten.

Er dreigt nog meer ellende nu er een concept klaarligt om ook het aantal nieuwe visa voor buitenlandse medewerkers te beperken. Trump wil dat Amerikaanse bedrijven voorrang moeten geven aan Amerikaanse sollicitanten, maar bepaalde expertise is alleen buiten de grens te vinden.

De adviesraad bestaat uit ongeveer twintig belangrijke ondernemers, onder wie Elon Musk (Tesla en SpaceX) en Ginni Rometty (IBM). Vandaag komt de raad weer bij elkaar. Dan zal Tesla CEO Elon Musk het immigratiebeleid aan de orde stellen. Musk liet zich de afgelopen week zeer kritisch uit over Trump.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment