Groep Algemene Uitgevers en Rockstart selecteren uitgeefstartups

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 02 feb 2017 in nieuws

Groep Algemene Uitgevers en Rockstart hebben vijf startups geselecteerd die deel gaan nemen aan de innovatiewedstrijd Renew the Book 2017. Het gaat om Novellic, StoryTourist, WriteReader, Writing for TiNY en Zola Books.

Startup accelerator Rockstart leidt de competitie die op 23 februari van start gaat in Amsterdam. Zij brengen expert-mentors, organisaties uit het boekenvak en investeerders samen voor de begeleiding van deze ondernemers. De uiteindelijke winnaar zal tijdens de finale op 30 maart 2017 bekendgemaakt worden. Aan deze prijs is een geldbedrag van 15.000 euro verbonden.

Novellic (Verenigd Koninkrijk) ontwikkelt een app die het mogelijk maakt om boekenclubs te vinden en te managen, in contact te komen met medelezers en nieuwe titels te ontdekken.

StoryTourist (Zweden) heeft een app ontwikkeld waarmee boeken gelezen worden op de plek waar de gebeurtenissen plaatsvinden, met toevoeging van geluid en AR (Augmented Reality).

WriteReader (Denemarken) laat kinderen zelf thuis en op school boeken creëren op basis van hun eigen interesses, waarmee ze al in zes weken sneller en beter leren lezen en schrijven.

Writing for TiNY (Ierland) personaliseert op een innovatieve en kwalitatieve manier kinderboeken zodat moeilijke en bijzondere onderwerpen in aangepaste boeken aan kinderen kan worden gepresenteerd.

Zola Books (Verenigde Staten) heeft een geavanceerde set aan technische oplossingen ontwikkeld die de mogelijkheid biedt om elk boek in elk formaat te verkopen vanuit je eigen website.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment