‘Halvering BBC online staat niet vast’

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 01 mrt 2010 in nieuws

The Times jubelde wat voorbarig met het nieuws dat de BBC twee radiostations sluit, de website halveert en flink bezuinigt op sport, meent The Guardian.

afbeelding: /uploads/pictures/cache/dsartimage_4714_200_99999_scl.jpg?tm=1267428198

De BBC zou flink moeten besparen op de jaarlijks ruim 4 miljard euro aan subsidie. Er zou zo’n 70-00 miljoen euro aan ombuigingen nodig zijn: meer programma’s van hoge kwaliteit en minder concurrentie voor uitgevers en commerciële omroepen.

De BBC zou de tijdschriften (Topgear etc.) weer opdoeken, de radiostations 6 Music en Asian Network sluiten en een maximum stellen van 340 miljoen euro voor sportrechten en minder worden besteed aan aankoop van Amerikaanse series.

De helft van de webinspanning zou vervallen wat ontslag van een kwart van de medewerkers voor die afdelingen tot gevolg zou hebben door 25 procent besparing op het online budget van zo’n 125 miljoen euro. Online zouden BBC Switch en Blast, gericht op jongeren, eraan moeten geloven. En de BBC zou eindelijk haar eerdere belofte warmaken om te gaan linken naar websites van uitgevers.

Uitgevers waren blij met het nieuws, maar moeten volgens The Guardian niet te vroeg juichen. De BBC zal op haar kern, de news-site, niet veel gaan bezuinigen. Naar BBC.co.uk vloeit nu jaarlijks al 145 miljoen pond en niet 115 miljoen zoals eerder gemeld.

(PaidContent)

 

0 reacties

Lees het volledige bericht op MediaFacts »


Add Your Comment