Business Insider.nl groots in video

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 04 jan 2017 in nieuws

De Nederlandse versie van de populaire zakelijke titel Business Insider gaat vanaf deze week dagelijks tien eigen video’s publiceren.

Het gaat om video’s die door Business Insider in de VS worden geproduceerd. ‘Nederland’ kan die eindeloos overnemen, wat wekelijks in zo’n zeventig nieuwe video’s resulteert. Die variëren inhoudelijk sterk, van ‘De psychologische trucs van Donald Trump’ tot carrièretips tot weetjes als ‘Een kijkje in het nieuwe hoofdkantoor van LEGO’.

“Met dit unieke aanbod spelen we in op de grote vraag naar video onder onze lezers én adverteerders”, zegt uitgever en hoofdredacteur Arend van den Berg van Business Insider. “De video’s die we in de VS maken, zijn van hoge kwaliteit. Informatief, prikkelend, onderhoudend. Een enorme verrijking van ons toch al rijke aanbod.”

De Engelstalige video’s worden niet vertaald. “Er wordt veel met ondertitels gewerkt en niet veel met geluid omdat bij bedrijven vaak de speakers van computers uitstaan. Bovendien, Nederlanders zijn het Engels goed machtig. Engelse verhalen behoren soms tot onze meestgelezen verhalen. Mensen hebben het gevoel dat ze dichter bij de bron zitten.”

De exploitatie van de video’s geschiedt met Googles DFP. “We starten met pre-rolls van maximaal vijftien seconden. Als ze langer zijn, zit er een Skip-knop in.” Van den Berg heeft geen gebrek aan interesse van adverteerders voor video. “We testen nu het water. In de volgende fase gaan we zelf video’s maken, het liefst met partners.”

Business Insider Nederland is sinds september jongstleden de nieuwe verschijningsvorm van Z24.nl. De titel heeft tussen de zeven- en achthonderdduizend bezoekers per maand. “Afgelopen drie maanden groeide het aantal volgers op Facebook van vijf- naar vijftienduizend.”, aldus Van den Berg die er jaren over deed om die eerst vijfduizend te realiseren.

Foto: Andy Atzert (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment