DSM heeft viral videohit op BrightVibes

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 07 dec 2016 in nieuws

DSM is de eerste internationale corporate adverteerder bij BrightVibes en stevent na enkele dagen al af op een miljoen videoviews.

Vrijdagavond ging de eerste grote brandedcontentvideo van BrightVibes live op Facebook. Goed vier dagen later gaat de videoteller naar de miljoen views, over de twintigduizend shares en duizenden likes. Het verhaal over het opruimen van de ‘plastic soep’ in de wereldoceanen,waar DSM een rol in speelt, gaat viral.

Onlangs beschreef Emerce hoe Michiel de Gooijer, een oud-directeur bij Endemol, Talpa en DigitasLBi, afgelopen jaar BrightVibes met twee compagnons opbouwde tot een van de Nederlands succesvolste videopublishers op Facebook. Dat doen ze met inspirerende verhalen die een positief gevoel opwekken.

De cijfers geven De Gooijer gelijk. Het wekelijks bereik ligt tussen de 20 en 50 miljoen per week, gegenereerd door 200 miljoen videoviews. De engagementratio ligt tegen de tien procent. Behoorlijk hoog.

Kort voor afgelopen weekend ging de eerste video live waar een corporate adverteerder bij is betrokken. Dat is het Nederlandse chemiebedrijf DSM.

Communicatiemanager André van der Elsen van de chemiereus: “Als bedrijf doen wij veel bijzondere dingen die oplossingen zijn voor grote trends in de samenleving. Niet alles daarvan is zichtbaar. BrightVibes is een van de kanalen die we inzetten om onze verhalen te vertellen. In het geval van Boyan Slats Ocean Cleanup (foto) leveren wij de Dyneema-vezels die in de kabels zitten die de installatie verankert.”

Voor DSM is dit de eerste samenwerking met het BrightVibes. Het is niet uitgesloten dat er meer gezamenlijke projecten worden gedaan.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment