Dichtbij heft redactie op

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 29 nov 2016 in nieuws

Het hyperlokale nieuwsplatform Dichtbij houdt er in de huidige vorm mee op. Dat maakt hoofdredacteur Jaap den Ouden bekend in een afscheidsartikel. De site blijft alleen nog in de lucht voor ‘meeschrijvers’ in de regio.

Omdat Dichtbij al een aantal jaren een negatieve bijdrage aan het resultaat leverde, voerde eigenaar Holland Media Combinatie vorig jaar al een reorganisatie door. Daarbij werden sommige diverse sites gesloten, maar gingen andere juist door. Nu gaat dan ook de betaalde redactie verdwijnen.

‘De adverteerder haakt af en heeft zoveel keuze dat de prijzen onder druk staan. En alle groei in de digitale advertentiemarkt komt op rekening van Facebook en Google’, aldus Den Ouden. ‘Uiteraard ben ik zeer ongelukkig met het besluit van de directie van Holland Media Combinatie, maar ben wel blij dat het platform met zijn artikelen en meeschrijffunctionaliteiten behouden blijft.’

De bedenker van het concept Bart Brouwers vertrok in 2013 al bij Dichtbij. Op dat moment trokken de websites maandelijks 2,5 miljoen unieke bezoekers.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment