Rakuten test videodienst Wuaki in Nederland

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 29 nov 2016 in nieuws

Rakuten staat op het punt om videodienst Wuaki ook in Nederland te introduceren. De Japanners rollen hun concurrent voor Netflix en Amazon Prime Video gestaag over Europa uit.

Nederlandse consumenten die zich afgelopen zomer ingeschreven als belangstellend voor Wuaki ontvingen deze week een toegangscode. Via de site, geen app, kunnen ze films en series naar hun computer en telefoon streamen.

Het is niet bekend wanneer de videodienst voor het grote publiek live gaat. Ook moet nog blijken met welk aanbod het zich wil gaan onderscheiden van de concurrentie. In Nederland is dat Netflix en in minder mate ook Videoland en Pathé Thuis. In Duitsland, waar Wuaki ook actief is, is dat ook Amazon.

Vier jaar geleden kocht de Japanse e-commercegigant het Spaanse Wuaki. Dat was een lokale videodienst. In de daaropvolgende periode is achter de schermen vooral gewerkt aan het verwerven van rechten in een aantal EU-landen.

Rakuten is ook eigenaar van e-reader Kobo, verscheidene online marketingbedrijven en van vergelijkingssites in Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Foto: Aistė Kančauskaitė (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment