Black Friday verdringt Cyber Monday

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 29 nov 2016 in nieuws

Cyber Monday heeft in de VS zo’n 3,36 miljard dollar opgebracht, volgens eerste schattingen van Adobe Digital Insights. Dat is maar 1 procent meer dan de online omzet van Black Friday.

Black Friday lijkt Cyber Monday in te gaan halen, afgaande op ruwe schattingen van Adobe. In het verleden was er een duidelijk onderscheid tussen beide dagen. Black Friday was vooral het feest van de fysieke retailer, Cyber Monday het feest van de online retailer.

Maar omdat online retailers met hun aanbiedingen niet langer wachten tot Cyber Monday, vervaagt het onderscheid. Experts verwachten dan ook dat Black Friday Cyber Monday gaat overnemen en dat zou best volgend jaar al het geval zijn. ‘Mensen willen met hun aankopen niet langer wachten op een specifieke dag’, zegt Sarah Quinlan van MasterCard tegen Internet Retailer.

De trend was ook in Nederland zichtbaar. Veel online retailers begonnen vrijdag met het afprijzen van artikelen en lieten die doorlopen tot maandag.

Ook IBM ziet dat online verkopen met 10 procent groeien in de weken naar Thankgiving. Op die dag lagen de verkopen al 11,7 procent hoger dan in 2015. Black Friday lag volgens IBM metingen 9,3 procent hoger. Adobe moest halverwege Black Friday zijn voorspellingen bijstellen. Volgens de National Retail Federation hebben maandag 122 miljoen Amerikanen online gewinkeld, iets minder dan een jaar geleden.

Adobe denkt dat er tot zondag 9,36 miljard dollar is omgezet, 16,4 procent meer dan een jaar geleden.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment