Amazon adverteert groot op NU.nl

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 28 nov 2016 in nieuws

Amazon wil de wind uit de zeilen nemen van bol.com en Coolblue en adverteert daarom groot op NU.nl. Belangstellenden worden naar de Nederlandstalige versie van Amazon Duitsland gelokt met korting.

Afgelopen weekend mailde Amazon klanten in Nederland al een kortingsbon die ze vanaf Cyber Monday tot 11 december kunnen uitgeven bij de digitale winkel van Sinkel. Vandaag gaat er nog een schepje bovenop met een homepage takeover van NU.nl. De hele voorpagina, het commerciële deel althans, van de nieuwssite staat vandaag in het teken van Amazon.

De nieuwssite wordt dagelijks voor een kleine drie miljoen mensen bezocht. Degene met adblockers en de mobiele klanten zien de homepage takeover niet.

Dit lokt niet enkel klanten naar Amazon.de en daarmee omzet. Het is ook een manier voor het bedrijf om te peilen of en hoe makkelijk Nederlanders zich naar een relatieve nieuwkomer laten lokken. Het gaat dan wel om Amazon.de, maar het bedrijf doet er alles aan om iedere schijn van een landsgrens te vermijden. Verzending is gratis en de site is in het Nederlands.

De landingspagina van de actie bevat honderden koopjes.

Er bestaat ook een Amazon.nl, maar die draait hoofdzakelijk om de handel in downloadboeken. Op e-readers na worden er geen fysieke producten verkocht.

Foto: John Vanderhaagen (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment