Virtuele slaapcoach blijkt effectief slaapmiddel

Geen reacties
Tags:
Posted 25 nov 2016 in nieuws

De door de TU Delft, Universiteit Utrecht en Universiteit van Amsterdam ontwikkelde interactieve app om mensen met chronische slapeloosheid een beter slaapritme aan te leren blijkt effectief. Slaapproblemen verminderden bij gebruik van deze virtuele coach, stelt promovenda Corine Horsch.

De app SleepCare is gebaseerd op bestaande cognitieve gedragstherapie voor insomnie die wordt gegeven door psychologen. De app doet meer dan alleen het slaappatroon bijhouden: gebruikers gingen ook aan de slag met slaaprestrictie, ontspanningsoefeningen en slaaphygiëne.

Het werk van Horsch heeft een aantal inzichten opgeleverd die app ontwerpers en ontwikkelaars in de toekomst in gedachten kunnen houden. Zo blijken bijvoorbeeld het geloof in het eigen doorzettingsvermogen van mensen en de timing en inhoud van reminders een belangrijke rol te spelen bij het wel of niet gebruiken van een app. Therapietrouw is een onderwerp dat nog grondiger bestudeerd moet worden, meent Horsch.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment