The Next Wave: ‘Er zal een productdoorbraak komen in AI’

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 24 nov 2016 in nieuws

“We leven nu in the fourth industrial revolution”, stelt Erwin Visser van Microsoft. “De toekomst van bedrijven is het creëren van business logica met machine learning. Dat is nu een hele open markt.” We praten met Nederlanders in Silicon Valley over wat zij zien als de belangrijkste trends van de komende een á twee jaar.

Wouter Vink van Google: “Wat je niet direct ziet aan de producten van Google is dat algoritmes worden geoptimaliseerd door ‘artificial intelligence'(kunstmatige intelligentie of AI red.). In elk product introduceren we nu AI, zodat onze engineers zich kunnen focussen op andere dingen.” Hoe snel zal het gaan? “Mensen zijn ongeduldig. Aan het begin van deze eeuw had iedereen het over de doorbraak van de smartphone, maar het duurde toch nog zeven jaar  voordat het echt doorbrak met de iPhone. Op een gegeven moment zal er ook zo’n productdoorbraak zijn in AI.”

Verschuivende IT-grenzen

“Voor onze klanten is transitie naar de cloud één van de grootste topics”, vertelt Visser. “IT is niet alleen een discussie voor IT-mensen, maar voor elke CEO, CFO en business leader. De opportunities die geleverd worden met cloud, machine learning en analytics zetten elke industrie op de kop.” Zijn collega Matthijs Hoekstra, Senior program Manager bij Microoft, vult aan: “De grenzen van IT zijn aan het verschuiven. Nu heeft ieder product een stukje IT.”

Hoekstra geeft als toekomstbeeld: “Software is straks zo geschreven dat het overal zijn ding kan doen. Het kijkt wat het wil doen en wat het daarvoor nodig heeft, dit scherm, die sensoren met dat toetsenbord en hier de rekenkracht dat alles samenvoegt. Daar gaat het heen qua dynamiek.”Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment