Familyblend sluit samenwerking met Affilinet

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 24 nov 2016 in nieuws

Familyblend, het oude Affiliate4you, heeft een strategische samenwerking gesloten met Affilinet waarbij het de technologie van de Duitsers afneemt en aanbiedt richting zijn eigen klanten.

De technologie in performancemarketing gaat zo hard vooruit dat Familyblend het in zijn eentje niet kan bijhouden. Daarom schakelt het de hulp van een derde partij in, de nummer drie van Europa in affiliatemarketing: Affilinet uit Duitsland. Op thuismarkt Duitsland is het de grootste concurrent van Zanox.

Van een overname van zijn klanten is volgens directeur Rik van Elk geen sprake. “Onze klanten, blijven onze klanten, onze publishers blijven onze publishers en onze doelgroep blijft jonge gezinnen. Die bedienen we enerzijds op performance en daarnaast met native advertising, zaken als reviews en sponsored stories.”

“Dit is een technische upgrade voor ons waarmee we onze klanten meer en betere techniek kunnen bieden. Denk aan zaken als mobile advertising, customer journey tracking, assist tool, actietools en verbeterde API-koppelingen. Bovendien biedt het ons gelegenheid om de Duitse markt op te gaan. Immers, Affilinet heeft buitenlandse publishers in zijn netwerk. Daar kunnen we nu makkelijk op aansluiten wanneer klanten als Kleertjes.com, Greetz of Prenatal ons daar naar vragen.”

Affilinet is ook zelf in Nederland actief, sinds 2008, en is onderdeel van access- en applicatieprovider United Internet. In Nederland nam het in 2012 branchegenoot Cleafs over en is het nummer vier à vijf op de affiliatemarkt.

Foto: Laurel Harvey (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment