Vrees voor Amerikaanse visumbeperkingen na benoeming Minister van Justitie

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 23 nov 2016 in nieuws

Met de benoeming van Jeff Sessions als Minister van Justitie is de kans groot dat de VS visumbeperkingen gaat opleggen aan buitenlandse techwerkers. Daarvoor werd al gevreesd.

Jeff Sessions was sinds 1997 senator van Alabama en is een criticus van het huidige visumbeleid. ‘Duizenden Amerikaanse arbeiders worden jaarlijks vervangen door buitenlanders’, zei hij nog in februari.

Jaarlijks komen er 65.000 buitenlandse werknemers en nog eens 20.000 studenten het land binnen op basis van een H-1B visum. Het aantal aanvragen is veel groter, en bedrijven willen dat het aantal toelatingen wordt uitgebreid. Vooral Microsoft en Google trekken veel buitenlandse programmeurs aan.

Wat de nieuw gekozen president Trump precies wil met die visa is onduidelijk. Sommige van zijn aanhangers denken dat Trump het programma onder druk zal handhaven.

De visumaanpak heeft in elk geval niet de hoogste prioriteit. Wel het opheffen van het Trans-Pacifische Partnerschap (TPP) en beperkingen op het gebied van de productie van energie, waaronder schaliegas.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment