Nederlandse professor quantumleider bij Microsoft


Hoogleraar aan de TU Delft Leo Kouwenhoven gaat voor Microsoft werken aan quantumcomputing. Hij gaat binnen de universiteit een eigen quantumlab opbouwen.

Microsoft maakt bekend dat het extra gaat investeren de nieuwe generatie computers, quantumcomputers. Daartoe stelt het Leo Kouwenhoven aan en professor Charles Marcus uit Kopenhagen. Beiden houden hun academische titels en onderzoeksgroepen maar gaan wel werken voor Microsoft.

Helemaal nieuw zijn de professoren niet voor Microsoft. Ze werken reeds jaren nauw samen. De huidige stap gaat nog een stap verder, want Microsoft haalt de experts technisch gesproken nu binnen de eigen muren.

In een later stadium treden ook professor Matthias Troyer uit Zwitserland en professor David Reilly uit Australië bij Microsoft in dienst.

Het nieuwe team komt onder leiding van Todd Holmdahl. Hij stond eerder aan het hoofd van de nieuwe bedrijfsonderdelen waar destijds Xbox, Kinect en HoloLens werden ontwikkeld.

Quantumcomputers bestaan, afhankelijk van welke definitie je hanteert, amper tot niet. Ze zijn vele malen sneller dan de snelste supercomputers.

Uitleg:

Foto: Leo Kouwenhoven (l) en Charles Marcus (r)Lees het volledige bericht op Emerce »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.