Vooral millennials slachtoffer cybercrime

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 17 nov 2016 in nieuws

Zeker 2,3 miljoen Nederlanders zijn het afgelopen jaar het slachtoffer geworden van cybercrime, zo blijkt uit het jaarlijkse Norton Cybersecurity Insights Report. In totaal werden 54 miljoen Europanen getroffen. Daaronder veel millennials.

Millennials zijn volgens Norton vaak slachtoffer van internetcriminaliteit. 30 procent van hen heeft aangegeven het afgelopen jaar in aanraking te zijn geweest met internetcriminaliteit. Nederlandse millennials vertonen volgens Norton zelfs ronduit nonchalante online beveiligingsgewoontes en zijn bereid wachtwoorden te delen die hun online veiligheid in gevaar brengen.

Goedgelovigheid en risicovol online gedrag zijn de belangrijkste oorzaken. Daarnaast zijn cybercriminelen de consument vaak een stap voor.

Europeanen zijn bijvoorbeeld nog steeds bereid te klikken op links van onbekende afzenders of e-mailbijlagen te openen die niet te vertrouwen zijn. Een kwart van de Nederlandse consumenten herkent een phishingaanval niet.

Hoewel phishingberichten al meer dan twee decennia bestaan, vinden mensen het nog steeds lastig om valse e-mails te herkennen. Bijna de helft van de Nederlanders geeft aan niet in staat te zijn om een phishingaanval te herkennen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment