‘Digitale infrastructuur verstevigt positie als banenmotor’

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 17 nov 2016 in nieuws

In een kleine twintig jaar is de digitale economie uitgegroeid tot een belangrijke banenmotor naast Schiphol en de haven van Rotterdam. Dat blijkt uit het rapport Dutch Digital Infrastructure 2016 – Enabling the Digital Economy and Society.

Volgens onderzoek van het CBS is de digitale economie is op dit moment goed voor zo’n 345.000 banen in Nederland en de sector als geheel groeide de afgelopen jaren 7 tot 9 procent per jaar.

Het rapport laat onder meer zien dat het internetverkeer in Nederland jaar op jaar met 22 procent groeit, de markt voor colocatie in datacenters met bijna 15 procent en dat de Amsterdam Internet Exchange structureel tot ’s werelds grootste blijft behoren.

Het onderzoek doet de aanbeveling om in te zetten op een brede samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en andere partijen in het maatschappelijk middenveld. Een belangrijk advies aan de overheid is om een ambitieuze digitale agenda op te stellen met een eenduidige visie op de rol die de digitale infrastructuur speelt voor de economische toekomst van Nederland.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment