Hotelchamp: ‘directe boekingen boosten op hotelwebsites’

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 16 nov 2016 in nieuws

“Hotels zijn enorm afhankelijk van derde partijen. Daardoor zijn ze niet alleen heel veel commissie kwijt, maar ze staan eigenlijk heel ver van hun klanten af”, stelt Kristian Valk van Hotelchamp op eTravel Europe. “Ze komen pas in contact bij de klant als die al bij de front desk staat om in te checken.”

Wat doet Hotelchamp? “Wij analyseren het gedrag van gebruikers op een hotelwebsite. Op basis van de profielen van de gebruikers tonen we relevante boodschappen die de gebruiker beweegt om de boeking direct via de website van het hotel te doen. Zoals een familiekamer aanbieden aan iemand die voor vier mensen boekt”, vertelt Valk. “Het heeft weinig met privacy te maken. Op basis van klikgedrag kun je al heel veel zien over een persoon.”

Waarom doen hotels dit niet zelf? “Het online spelletje is best wel complex”, verklaart Valk. “Los van de kennis, vergt dat veel middelen om daar technologie voor te bouwen. Wij doen dat voor duizenden hotels, en daarom kunnen wij dat ook aan individuele hotels aanbieden voor een prijs die toch betaalbaar is.”Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment