Akamai waarschuwt voor mega-aanvallen via botnets

Geen reacties
Tags:
Posted 16 nov 2016 in nieuws

Nederland en de VS incasseren de meeste webapplicatie-aanvallen, volgens cijfers van Akamai over het derde kwartaal. Tegelijkertijd waarschuwt het Amerikaanse bedrijf voor grote aanvallen vergelijkbaar met het Mirai-botnet, dat onlangs het DNS-verkeer volledig in de war schopte.

De twee grootste DDoS-aanvallen in dit kwartaal, die beide werden aangestuurd door het Mirai-botnet, waren ook de grootste die Akamai tot nog toe heeft geregistreerd. De omvang van die aanvallen bedroeg resp. 623 Gbps en 555 Gbps.

Het totaal aantal door Akamai geregistreerde DDoS-aanvallen nam toe met 71 procent vergeleken vorig jaar. Tijdens het derde kwartaal observeerde Akamai in totaal 4.556 DDoS-aanvallen. Negentien mega-aanvallen overstegen de grens van 100 Gbps tijdens het derde kwartaal.

Het aantal webapplicatie aanvallen nam in de periode af met 18 procent, maar ze kunnen nog altijd niet worden genegeerd. Brazilië was in het land waar de meeste webapplicatie-aanvallen vandaan kwamen.

Het land dat met 20 procent van het totaal de meeste webapplicatie-aanvallen te verwerken kreeg afgelopen kwartaal was de Verenigde Staten. Nederland volgt op de voet met 18 procent.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment