Amazon begint Europese uitrol muziekdienst

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 15 nov 2016 in nieuws

Amazon lanceert Unlimited Music in Europa en start de uitrol in Duitsland, Engeland en Oostenrijk. De concurrent voor Spotify is zo geoptimaliseerd dat hij goed samenwerking met Amazon Echo, de muzikale ‘praatpaal’ c.q. persoonlijke assistent.

De Europese lancering is de eerste stap met Unlimited Music buiten Amerika, waar het afgelopen jaar werd geïntroduceerd. De digitale dienst muziek is kennelijk snel uit te rollen naar markten waar partijen als Apple en Spotify al veel voorwerk hebben gedaan met de lokale rechthebbenden en hun vertegenwoordigers.

Het is niet duidelijk of en in welke tempo Amazon de muziekdiest verder over Europa gaat uitrollen, al ligt het voor de hand dat Nederland op termijn ook aan de beurt is. Fysieke producten verkoopt Amazon hier immers niet, maar digitale wel.

Unlimited Music is live met veertig miljoen liedjes, playlists en gepersonaliseerde radiostations. Die zijn te beluisteren via de Music-app of, wie er een heeft, de internetpaal Amazon Echo. Eigenaren daarvan en Prime-abonnees krijgen korting op de muziekdienst, die voor anderen een tientje per maand kost.

Amazon is betrekkelijk laat op de muziekstreamingmarkt, maar het bedrijf is op grote genoeg om op de betreffende markten effectief zijn gewicht achter promotiecampagnes te zetten.

In Nederland is de consument ook duidelijk geïnteresseerd in muziekstreamingdiensten, zo lieten de halfjaarcijfers van brancheorganisatie NVPI in september zien:

Foto: Natan Peres (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment