Flamyngo: tips van vrienden maken je reis

Geen reacties
Tags: , , , , , , , ,
Posted 15 nov 2016 in nieuws

De Nederlandse start-up Flamyngo ging dit jaar van start met een app die reistips van vrienden verzamelt, zodat je een persoonlijke reisgids op je smartphone hebt staan. Oprichter Maarten Graven deed eerder ervaring op met CityShare en leerde daarvan.

Wat is Flamyngo precies?
Flamyngo maakt het mogelijk om tips over reisbestemmingen te delen met vrienden. Je voegt een bestemming toe en vraagt vrienden via Messenger, WhatsApp, Facebook of mail om suggesties. Die worden geladen in een overzicht per bestemming. Zo heb je altijd een persoonlijke reisgids bij de hand. Naast de iPhone-app voor reizigers hebben wij voor bloggers een widget ontwikkeld die zij op hun website kunnen plaatsen. Niet alleen vrienden maar ook influencers kunnen dus de Flamyngo-gebruiker inspireren. Net nieuw is de Engelstalige chatbot die we op het Facebook Messenger-platform hebben gelanceerd. Flammy de Flamyngo heet hij en hij geeft je tips waar je kunt eten of drinken. Die aanbevelingen zijn gebaseerd op de beste ratings van Foursquare. De data van de Foursquare community worden steeds meer omarmd door grote bedrijven als Uber, Twitter en Apple.”

Maarten Graven FlamyngoWaarom alleen een iPhone-app?
“We moesten keuzes maken toen we van start gingen vanwege het budget. iOS-gebruikers passen beter bij onze doelgroep: de reiziger en dan met name vrouwen die veel sociale netwerkapps gebruiken en minimaal vier keer per jaar reizen. Die Android-app komt er ook aan hoor en tot die tijd kunnen mensen terecht bij de chatbot.”

Je begon een paar jaar geleden met CityShare, dat er ook op was gericht om reistips uit te wisselen. Waarom dan nu Flamyngo?
“Flamyngo is een ander concept dan CityShare. De basis is hetzelfde: je reis wordt beïnvloed door tips van vrienden en influencers. Veel lessen uit die tijd heb ik toe kunnen passen op Flamyngo. Zo kwam ik er voor verschillende digitale toepassingen achter dat je beter gebruik kunt maken van bestaande mogelijkheden dan dat je het wiel zelf gaat uitvinden. Daarom zijn we in zee gegaan met Foursquare als datapartner in plaats van te starten met een lege database. Verder werken we nu met andere programmeertalen en een test-driven benadering, met als resultaat stabieler en sneller platform. En mensen willen tegenwoordig niet nóg een netwerkapp, waarbij ze eerst contacten moeten toevoegen voor het werkt. Ze willen direct toegevoegde waarde zien en dat kan nu bij Flamyngo, doordat je vrienden onder andere kunt vragen om tips op Facebook en via Whatsapp. Die vrienden hoeven dus geen Flamyngo-gebruiker te zijn.”

Wat is het verdienmodel?
“We verdienen geld via affiliate partners als Booking, Skyscanner en Uber. De bedoeling is dat gebruikers direct via de app de tips kunnen boeken op basis van de suggesties van hun vrienden. Het gaat daarbij niet alleen om vluchten, hotels en grondtransport, maar bijvoorbeeld ook restaurants. Daarvoor sluiten we samenwerkingsovereenkomsten met grote reserveringssites. We zijn deze functionaliteiten aan het implementeren. Naar verwachting is dat nog dit jaar voor elkaar.”

Hoeveel mensen maken gebruik van Flamyngo?
“We melden ons pas met cijfers als we wereldwijd 100.000 actieve gebruikers per maand hebben. Daar zitten we nu nog onder. Onze grootste landen zijn Nederland en de VS, gevolgd op afstand door het Verenigd Koninkrijk. We proberen mensen te bereiken via partnerships. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een luchtvaartmaatschappij of hotelketen die klanten wijst op de mogelijkheid Flamyngo te gebruiken. En het product zelf moet natuurlijk ook zijn werk doen. Als je tips aan vrienden vraagt, komen die in contact met Flamyngo. We zien dat die vervolgens de app ook gaan gebruiken voor hun reizen. Ook is het voor mensen die in het buitenland wonen handig om hun lijstjes met vrienden te delen. Zo worden we steeds groter.”

Wat zijn je ambities?
“Die zijn groot. We willen wereldwijd hét netwerk worden voor het uitwisselen van tips met vrienden. Als je een appartement wilt boeken, denk je aan Airbnb. Als je reistips van vrienden of influencers zoekt, moet je meteen aan Flamyngo denken. Daarvoor is geld nodig. We zijn bezig met een investeringsronde om te groeien naar een bewezen verdienmodel. Daarvoor hebben we ongeveer twee ton nodig, die we willen gebruiken voor ontwikkeling van het platform en voor marketing.”Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment