Slechts 4 procent Nederlanders leent spullen via deelplatforms

Geen reacties
Tags:
Posted 15 nov 2016 in nieuws

78 procent van de Nederlanders staat open voor het online delen van spullen. Toch is maar 4 procent daadwerkelijk actief op deze deelplatforms, zo blijkt uit onderzoek van UvA en ShareNL, het kennis- en netwerkplatform voor de deeleconomie, in opdracht van Centraal Beheer.

Delen met vrienden en familie is heel gebruikelijk in Nederland. 88 procent van de Nederlanders doet dit regelmatig. Het online uitlenen van spullen aan onbekenden blijft echter achter. Slechts 4 procent doet dit op speciale online platforms.

Dit komt volgens de UvA en ShareNL omdat veel mensen niet weten van het bestaan hiervan. Ook speelt vertrouwen een grote rol. Er is blijkbaar toch nog veel argwaan.

De achterliggende motivatie om spullen te delen verschilt nogal, zo blijkt uit 1787 compleet ingevulde enquêtes. Brabanders zien het uitlenen van spullen veelal als ‘iets goeds doen voor een ander’. Noord-Hollanders daarentegen vinden een financiële vergoeding belangrijker. Verder hebben Noord-Holland en Utrecht de meeste interesse in het delen van spullen op online platforms, gevolgd door Noord-Brabant en Zuid-Holland.

Verzekeraar Centraal Beheer, die verzekeringsproducten ontwikkelde voor Share NL, Peerby, Barqo en MyWheels, start vandaag een campagne om het online delen te stimuleren.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment