Aantal mobiele aansluitingen Vodafone weer gedaald

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 15 nov 2016 in nieuws

Ook Vodafone Nederland heeft last van stevige concurrentie. Het totale aantal mobiele aansluitingen daalde met 3,3 procent tot bijna 5 miljoen, voornamelijk door een afname van het aantal prepaid-klanten. Het aantal zakelijke klanten nam daarentegen licht toe.

Vodafone Nederland, binnenkort gelieerd aan Ziggo, realiseerde in het eerste halfjaar van het boekjaar 2016/2017 een omzet van 859,6 miljoen euro, een daling van 2,7 procent ten opzichte van vorig jaar.

Het aantal klanten voor vast internet steeg met twintigduizend tot 143.000. Deze klantengroep verhuist binnenkort naar T-Mobile, een eis van de toezichthouder voor Vodafone en Ziggo voor hun joint-venture.

Het totale dataverbruik steeg met 31,1 procent ten opzichte van de eerste zes maanden van vorig jaar, mede door toenemend gebruik van 4G en 4G+.

Bij het moederbedrijf daalde de omzet met 4 procent naar 27 miljard pond door valutaschommelingen. Het bedrijf eindigde het eerste half jaar in het rood door een forse afschrijving op zijn Indiase activiteiten.

 



Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment