‘Bpost gaat bod op PostNL verhogen’

Geen reacties
Tags: ,
Posted 15 nov 2016 in nieuws

Hoewel PostNL zeer resoluut de interesse van bpost heeft afgewezen, verwachten analisten dat het Belgische bedrijf zijn bod gaat verhogen. De Belgen hadden al aangegeven dat ze met een reactie zullen komen.

Effectenhuis Jefferies houdt volgens De Telegraaf rekening met een prijs van 6 euro per aandeel. Dat is 6 procent hoger dan het bod van van 5,65 euro van vorige week.

Bpost maakt vermoedelijk weinig kans. PostNL hecht aan de eigen zelfstandigheid en vindt het bod te laag, de risico’s van een overname voor aandeelhouders te groot en de waarborgen op het gebied van pensioenen en werkgelegenheid onvoldoende.

Het is (politiek) ondenkbaar dat de Belgische Staat zich zomaar zal terugtrekken uit het postbedrijf, zeker gezien de politieke uitspraken van afgelopen tijd, zegt beleggersvereniging VEB. Die nog wel een kritische kanttekening plaatst:  De resolute verwerping van de interesse uit België zal nog meer druk op het PostNL-bestuur leggen om zijn winstdoelstellingen te halen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment