Nieuwe directie Emakina, Rietbergen op Azië

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 15 nov 2016 in nieuws

Huidige CCO Sjoerd van Gelderen en CTO Seth van der Maas worden co-managing directors van Emakina Nederland. Geert Rietbergen schuift op en gaat de Emakina Group in Azië ontwikkelen.

De veranderingen in de leiding van Emakina Nederland en de groep worden per 1 januari 2017 van kracht. Van Gelderen zal zich focussen op de commerciële activiteiten, terwijl Van der Maas de zogeheten delivery-organisatie gaat leiden.

Behalve een nieuwe leiding krijgt de Nederlandse tak van de bedrijvengroep volgend jaar ook een nieuw hoofdkantoor. Dat wordt in de zomer betrokken, in de Amsterdamse Houthavens. Het aantal medewerkers van het full-service digitale bureau steeg afgelopen drie jaar van 50 naar 130. Het specialiseert zich in webbouw, digitale marketing en e-commerce.

Geert Rietbergen licht aan Emerce toe: “We zijn in Europa hard op weg om in alle landen aanwezig te zijn met een eigen vestiging. Dat is heel belangrijk voor een Europees werkend digital agency.” Zijn promotie naar eindverantwoordelijke voor Azië hangt daarmee samen. “Onze grote klanten zien veel groei in Azië. Daarin volgen we hen.”

De eerste stap is het opschalen van de activiteiten in Midden-Oosten, waar het bedrijf al aanwezig is in Turkije en via een partner in Dubai. Daarna is India aan de beurt en gaat de aandacht ook naar noord-oost Azië, wat inhoudt: China, Japan en Korea. Daar is Emakina al actief, via partners. “Ik ga samenwerkingen intensiveren en bedrijven overnemen.” De andere prioriteitsregio is zuid-oost Azië. Australië volgt.

Rietbergen heeft al jaren praktische ervaring als ondernemer in het Midden- en Verre Oosten.

Emakina Group staat aan de Euronext genoteerd. In de eerste zes maanden van het jaar boekte het een omzet van 39 miljoen euro (+19%) en een nettowinst van 585.000 euro (PDF).

“We zijn een van de grootste onafhankelijke bureaunetwerken en willen onze positie uitbouwen, op wereldschaal.”Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment