SNS Bank claimt primeur met gedigitaliseerde overstapservice

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 15 nov 2016 in nieuws

SNS Bank biedt voortaan een volledig gedigitaliseerde overstapservice aan. De bank zegt de eerste bank in Nederland te zijn waarbij klanten hun rekeningnummer mee kunnen nemen naar een andere bank, net zoals dat mogelijk is met vaste of mobiele telefoonnummers.

Consumenten die willen overstappen, hoeven voortaan bij SBS geen papieren document meer te ondertekenen. Nieuwe klanten kunnen online een nieuwe betaalrekening bij de bank openen en de Overstapservice aanvragen. Vervolgens worden dertien maanden lang overschrijvingen en incasso’s doorgestuurd naar de nieuwe betaalrekening. Om dit proces te voltooien. moet de klant alleen nog met zijn SNS digipas de aanvraag online ondertekenen.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem schreef in juli van dit jaar aan de Tweede Kamer dat consumenten gemakkelijker moeten kunnen overstappen naar een betaalrekening bij een andere bank met behoud van het rekeningnummer, omdat dit de concurrentie op de betaalmarkt vergroot.

Formeel is er nog geen sprake van nummerportabiliteit. Een introductie van nummerbehoud zal Europees moeten worden geregeld omdat Nederland onderdeel is van het Europese betalingssysteem.

Toezichthouder ACM riep beleidsmakers in Europa deze zomer nog op om meer onderzoek te doen naar de kosten en  baten van nummerbehoud.

untitledLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment