Edith Schippers en gemeente Rotterdam winnen Big Brother Awards 2016

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 14 nov 2016 in nieuws

Minister Edith Schippers wint de Publieksprijs en de gemeente Rotterdam de Expertprijs tijdens de Big Brother Awards 2016. Schippers omdat ze het medisch beroepsgeheim verder afbrokkelt, terwijl de gemeente Rotterdam op basis van inkomen en geheime politie-informatie besluit wie waar mag huren.

Met 51 procent van de stemmen is minister Edith Schippers door het publiek tot winnaar verkozen vanwege haar voorstel voor een nieuwe Wet marktordening gezondheidszorg. Dit wetsvoorstel zorgt volgens initiatiefnemer Bits of Freedom voor een uitbreiding van de mogelijkheid voor zorgverzekeraars om inzage te krijgen in de medische dossiers van patiënten om fraude aan te pakken. ‘Het steekt des te meer dat dit wordt voorgesteld voor het bestrijden van fraude die voor het overgrote deel niet door verzekerden wordt gepleegd.’

De positieve privacyprijs, de Felipe Rodriguez Award, gaat dit jaar naar Open Whisper Systems, het bedrijf dat WhatsApp hielp bij het beveiligen van de communicatie van ruim een miljard gebruikers en de eigen versleutelde chatapp Signal maakte.

Andere kandidaten waren onder meer WhatsApp vanwege de gebroken belofte over datadelen met Facebook en Rob Bertholee, omdat het hoofd van de AIVD ‘de privacydiscussie beu is… en versleuteling eigenlijk ook’.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment