Bestseller.com koopt meerderheid Miinto, exit RTL Ventures


De eigenaar van de Deense retailer Bestseller.com koopt de meerderheid van de aandelen in online boutiqueplatform Miinto, dat in Nederland met RTL wordt geëxploiteerd. De mediagroep doet zijn belang van de hand.

Kort voor het weekend maakte ondernemer Anders Holch Povlsen bekend dat hij tussen de helft en tweederde van de aandelen in het Deense Miinto heeft verworven. Daar is een bedrag van honderden miljoenen Deense Kronen mee gemoeid, omgerekend: van een tot enkele tientallen miljoenen euro’s.

Povlsen is de man achter de internationaal werkende moderetailer Bestseller.com, ook in Nederland actief. Hij is van plan de twee bedrijven operationeel te laten samenwerken. Of dat enkel achter de schermen is of ook in de respectievelijke webwinkels is nog niet bekend.

Vincent Pieterson van RTL Ventures bevestigt aan Emerce dat hij het belang in het e-commerceplatform heeft verkocht. “Helemaal. Als investeerder overwegen we altijd serieus de opties die zich voor ons portfolio aandienen.” De nieuwe strategische investeerder bood gelegenheid tot een goede exit.

RTL Ventures en Happy Investments, de investeringsmaatschappij van internetondernemer Laurens Groenendijk, ruilden in juni 2016 nog hun aandeel in Miinto Benelux om voor een minderheidsbelang in Miinto Holding.

Miinto, opgericht in 2009, heeft in totaal 96 medewerkers in de vier landen, waaronder in Nederland. Het hoodfkantoor staat in Kopenhagen. Het bedrijf biedt offline winkels, overwegend boutiques, de middelen om hun assortiment online beschikbaar te maken, te promoten en verkopen.

De nieuwe investering in het platform wordt volgens Marc Kooiman van Miinto Benelux gebruikt om te investeren in marketing en technologie.

Foto: Dupont Surfaces (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.