Xs4all voert extra ‘boevenfilter’ in

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 14 nov 2016 in nieuws

Xs4all gaat een nieuwe technologie hanteren waarbij de provider bekijkt of hackers geen verkeer omleiden naar namaakwebsites om identiteitsdiefstal te plegen. Het betreft DNSSEC, een protocol dat de helft van de Nederlandse sites inmiddels toepast.

De KPN-dochter claimt dat het de eerste landelijke internetprovider is die deze techniek toepast.

Circa 45 procent van de Nederlandse websites kan overweg met DNSSEC-verzoeken, een aantal dat nog steeds groeit (controleer hier).

DNSSEC is een techniek waarbij wordt gecontroleerd dat de website die iemand wil bezoeken ook daadwerkelijk die site is. En geen crimineel kopietje ervan.

De provider legt uit: “Er zijn in de wereld honderden miljoenen websites en dagelijks komen er vele duizenden bij. Daarom maakt het DNS gebruik van online lijsten waarin wordt bijgehouden welke websitenaam bij welk IP-adres hoort. Criminele hackers kunnen veranderingen aanbrengen in de lijsten en zo verkeer omleiden naar een malafide website. Slachtoffers zien in hun adresbalk dan gewoon het vertrouwde webadres staan. Deze vorm van cybercrime wordt DNS-vergiftiging genoemd. DNSSEC zorgt ervoor dat het DNS controleert of het webadres dat in de lijsten staat overeenkomt met het opgevraagde webadres. Hierdoor wordt DNS-vergiftiging voorkomen. Hackers kunnen niet inbreken op dit proces.”

Foto: Paul Bisschof (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment