Een vitamine D metende ring

Geen reacties
Tags:
Posted 14 nov 2016 in nieuws

De Nederlandse startup e-Senses heeft in samenwerking met Holst Centre in Eindhoven de eerste persoonlijke zonlicht, daglicht en vitamine D coach ontwikkeld. De Helios smart ring geeft de gebruikers persoonlijke feedback op de hoeveelheid zonlicht waaraan ze zijn blootgesteld en hoeveel vitamine D ze aanmaken, gekoppeld aan hun huidtype en gedrag.

Samen met de beschikbare app meet de ring de blootstelling van zon- en daglicht van de gebruiker. Gebaseerd op het profiel dat is aangemaakt in de app rekent uit hoeveel vitamine D je aanmaakt op dat moment. Om het profiel aan te maken selecteer je een van de zes voorgeprogrammeerde huidtypes.

Je kunt je statistieken zien per week, maand en jaar met betrekking tot daglicht, zonlicht en vitamine D. De daglicht coach motiveert de gebruiker om elke dag genoeg daglicht op te nemen terwijl de zonlicht coach je adviseert over bescherming (gebruik van zonnebrand, schaduw opzoeken, omdraaien) tegen UV radiatie om verbranding door de zon te voorkomen.

De Helios ring heeft waterdicht ontwerp en is verkrijgbaar in zwart en wit. De smart ring is verkrijgbaar vanaf februari 2017 en voor te bestellen via het crowdfunding platform Indiegogo.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment