Techinvesteerder Peter Thiel in overgangsteam Trump

Geen reacties
Tags:
Posted 12 nov 2016 in nieuws

Techinvesteerder Peter Thiel, medeoprichter van PayPal, is toegetreden tot het overgangsteam van Donald Trump. Thiel investeerde al ruim 1,2 miljoen dollar in diens campagne.

Het overgangsteam moet de machtsoverdracht begeleiden, maar helpt ook bij de invulling van ruim 4000 overheidsbanen.

Thiel (49) heeft zich in Silicon Valley niet geliefd gemaakt met zijn nadrukkelijke steun voor Trump, al heeft hij zich altijd publiekelijk gedistantieerd van zijn al te extreme uitspraken. Thiel zit onder meer in het bestuur van Facebook. Ook is hij partner van incubator Y Combinator.

‘Ik bouw bedrijven en steun mensen die nieuw dingen doen, van sociale netwerken tot ruimtevaartuigen’, zei Thiel ooit. ‘Ik ben geen politicus, evenmin is Donald Trump dat. Hij is een bouwer, en het is tijd om Amerika weer op te bouwen.’

Mogelijk speelt ook eigenbelang een rol, zo wordt gespeculeerd. Thiel investeert in Uber concurrent Lyft, dat aan strenge regulering onderhevig is, en hij is medeoprichter van databedrijf Palantir, dat vooral de overheid als klant heeft.

Aan de andere kant heeft Silicon Valley nu een (conservatieve) stem bij het team van Trump. De vierde economie van de wereld vreest onder Trump handelsbeperkingen die de hele sector kunnen raken.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment