Eerste klant ‘Fulfillment by Zalando’ is live

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 11 nov 2016 in nieuws

De eerste modefabrikant of -winkel heeft zijn online assortiment bij Zalando geparkeerd. De kleding ligt letterlijk niet meer in het eigen magazijn, maar bij Zalando. Klaar voor snelle verscheping.

Om wie het gaat, dat houdt Zalando echter nog voor zich. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers eerder deze week werd uit de toelichting aan de financiële markt duidelijk dat ‘Fulfillment by Zalando’ live is (PDF). In Nederland kennen we iets vergelijkbaar in de vorm van ‘Logistiek bij bol.com‘, maar dan gaat het hier om internationale handel in kleding.

Onderstaand dia uit die presentatie laat ook zien dat er behalve in Polen en Frankrijk ook in Italië een eigen distributiecentrum wordt gebouwd. Een lokale benadering zorgt ervoor dat klanten sneller hun bestellingen ontvangen en makkelijker terugkeren voor nog een volgende aankoop.

Fulfillment door Zalando is onder meer aantrekkelijk voor internationale modemerken die de Europese markt op willen. Ze hoeven geen netwerk van lokale winkels te openen om hun handelswaar in de schappen te krijgen. Tegen betaling kan Zalando ook het hele verkoop- en verzendproces op zich nemen.

Foto: Zevveez (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment