Beleggers positief over kwartaalbericht Takeaway.com

Geen reacties
Tags:
Posted 11 nov 2016 in nieuws

Het aandeel Takeaway.com steeg op opening van de beurs ruim vijf procent na bekendmaking van een handelsupdate van het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl. Ondanks de verliescijfers zijn beleggers enthousiast over het bedrijf.

Vanochtend publiceerde Takeaway.com een update met daarin kerncijfers over de prestaties van het derde kwartaal van dit jaar (PDF). Daaruit blijkt dat het vooralsnog zijn stevige dubbelcijferige groei ook in Nederland goed weet vast te houden.

Het aantal orders in Nederland, waar het veruit marktleider is, steeg met 30 procent. Internationaal met 45 procent, wat mede te verklaren is uit de groei in Duitsland: 47 procent.

Nederland plaatste in de drie maanden tot eind september 5,2 miljoen orders bij bezorgrestaurants. Dat zijn nog vaak de traditionele bezorgrestaurants, maar directeur Jitse Groen wil ook meer ‘groene maaltijden’ gaan helpen bezorgen. Niet, of niet alleen, met elektrische fietsen en scooters maar gezond eten en vegetarische maaltijden. Daar liggen nog veel groeikansen.

Takeaway.com ging naar de beurs voor geld om zijn groei op de Duitse markt te versnellen. Het aantal orders daar lag in het derde kwartaal op 4,2 miljoen. Minder dan in Nederland. De directie investeert echter nog fors in naamsbekendheid, wat uiteindelijk tot meer orders en marktaandeel en zelfs winst moet leiden. Het management ‘denkt’ dat het marktaandeel heeft gewonnen op die markt.

Kort na publicatie van het kwartaalbericht stond het aandeel op de Amsterdamse beurs ruim vijf procent hoger.

Foto: notahipster (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment