PostNL wijst bod bpost af

Geen reacties
Tags:
Posted 11 nov 2016 in nieuws

PostNL heeft het ongevraagde en voorwaardelijke overnamevoorstel van het Belgische bpost afgewezen. Het bestuur heeft vertrouwen in de zelfstandige strategie van de vervoerder.

Er zijn echter meer bezwaren: De voorgestelde prijs is een ‘onvoldoende overtuigende waarde propositie’ voor de aandeelhouders van PostNL. Ook de controle door de Belgische overheid wordt lastig gevonden. Die heeft nog altijd een meerderheidsbelang in bpost.

De reikwijdte, duur en afdwingbaarheid van de niet-financiële voorwaarden zoals voorgesteld door bpost zijn volgens PostNL ‘vrijblijvend en overtuigen niet’.

De resultaten over het derde kwartaal van 2016 laten de gerealiseerde voortgang zien, zegt PostNL. De groeitrends in pakketten blijven zeer robuust en PostNL ontwikkelt zich beter dan de markt en andere marktpartijen. ‘PostNL innoveert en past zijn activiteiten voortdurend aan om te kunnen profiteren van de sterke groei in e-commerce. Daardoor zal PostNL als zelfstandig bedrijf aanzienlijk meer dan 1600 nieuwe banen in Nederland creëren.’

Deze week drongen aandeelhouders John de Mol en York nog aan op een ‘dialoog’ met de Belgen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment