Saturn zet robot op de winkelvloer

Geen reacties
Tags:
Posted 10 nov 2016 in nieuws

Elektronicawinkel Saturn heeft een robot in dienst genomen om klanten te verwelkomen en hen naar gezochte producten te begeleiden. “Geen betere receptionist dan Paul om onze technologiewinkel te vertegenwoordigen”, aldus de keten.

Vooralsnog rolt er enkel in het Saturn-filiaal in Ingolstadt een robot over de winkelvloer. Maar de nieuwigheden die daar worden getest belanden niet zelden in alle filialen van Saturn en zusterbedrijf MediaMarkt.

Paul zoals de robot is gedoopt, kan klanten ontvangen en hen vragen wat ze zoeken. Vervolgens begeleidt hij hen naar het betreffende schap. Onderweg, zo is hij geprogrammeerd, kan hij kletsen over kleinigheden als het weer en met mimiek en linguïstisch een mens nadoen. Dat moet affectie scheppen. Eenmaal bij het schap aangekomen, kan hij hulp inroepen van een wetware collega.

De robot is de eerste publieke proef van het bedrijf Care-O-bot, dat de machine ontwikkelde vanuit onderzoeksinstellingen Frauenhofer IPA. Eigenlijk voorzagen de ontwikkelaars eerste testscenario’s in ziekenhuizen, zorginstellingen en universiteiten. Dat werd echter een elektronicazaak.

Over de totstandkoming van de Care-O-bot:

Het verkoopfilmpje:Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment