Radboudplan voor een 360° videolab wint prijs

Geen reacties
Tags: ,
Posted 10 nov 2016 in nieuws

Een Radboudplan voor een 360° videolab heeft de SURF Innovation Challenge 2016/2017 gewonnen. Met de prijs kan het Onderwijsinstituut Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde realistische trainingssituaties aanbieden aan studenten met behulp van virtual reality.

Gert Bosgra en zijn collega’s Jules van Horen en Nikki Verseput van het Onderwijsinstituut Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde (PWO) en Jos in den Bosch, Programmamanager ICT in Onderwijs, maakten met GMG Tukfilms een plan om dergelijke oefensituaties te filmen. Voor dit plan krijgen ze nu een innovatieprijs van SURFnet. Hierdoor is het mogelijk om een 360° videolab op te zetten en de techniek te testen.

Straks kunnen grote hoeveelheden studenten bijzondere en exclusieve situaties beleven en observeren, zonder de situatie te verstoren en zonder dat hun blik wordt gestuurd door de camera.

De SURF Innovation Challenge 2016/2017 werd ook uitgereikt aan vier andere projecten in Nederland.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment