‘Maak Californië onafhankelijk van de VS’

Geen reacties
Tags: ,
Posted 09 nov 2016 in nieuws

De nieuw gekozen president Donald Trump wil een muur om de Verenigde Staten om illegale immigranten tegen te houden, maar durfkapitalist Shervin Pishevar wil dat Californië zich afscheidt van de VS. Hij vreest dat de techindustrie onder Trump zal lijden.  

Tegen CBNC laat hij weten dat hij ‘serieus’ is. Californië is de zesde economie ter wereld en wordt volgens hem geconfronteerd met ‘systematische problemen’ als Trump aan de macht komt.

Pishevar is medeoprichter van het ambitieuze programma Hyperloop.

De Amerikaanse grondwet bevat momenteel geen mogelijkheid die staten toelaat om uit de Verenigde Staten te stappen. De afscheiding van de zuidelijke staten in 1861 leidde zelfs tot de Amerikaanse Burgeroorlog.

De reactie van de techindustrie op het nieuws over Trump is tot nu toe overwegend negatief. Op Web Summit in Lissabon werd tijdens een panel vanochtend een zeer somber beeld geschetst van de techindustrie onder Trump.

Toch heeft Trump mogelijk ook goed nieuws voor techbedrijven. Trump wil buitenlandse inkomsten van bedrijven als Apple belasten met slechts 10 procent in plaats van 35 procent zoals nu het geval is. Daarmee zou een einde kunnen komen aan het wegsluizen van miljarden naar belastingparadijzen, iets dat de Europese Commissie probeert tegen te houden.

Daar staat tegenover dat Trump artikelen uit China extra wil belasten, dus ook hardware die Amerikaanse bedrijven daar laten maken.

De Europese beurzen reageerden vanochtend milder op het nieuws dan verwacht.

Op de foto: Pishevar en Laura Andrei.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment