D-reizen en CheapTickets.nl voortaan duidelijk over reisprijzen

Geen reacties
Tags:
Posted 09 nov 2016 in nieuws

Reisaanbieders D-reizen en CheapTickets.nl zijn vanaf nu duidelijk over de prijzen van hun reizen. Dit betekent dat alle onvermijdbare kosten in de prijs zitten. Andere variabele bijkomende kosten worden in één oogopslag bij de aanbiedingsprijs vermeld, zo meldt Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Nadat ACM een onderzoek was gestart hebben beide bedrijven met de snelle aanpassingen de bezwaren van ACM weggenomen. Ook hebben bedrijven nog verdere toezeggingen gedaan. Zo passen zij nu de prijzen aan op álle websites onder hun beheer, inclusief VakantieXperts.nl, BudgetAir.nl en Vliegwinkel.nl. Ook vermelden zij de niet-verplichte bijkomende kosten, zoals bagagekosten of kosten voor het betalen met creditcard, meteen duidelijk bij het aanbod.

ACM zet zich al geruime tijd in voor duidelijke prijzen en voorwaarden in verschillende sectoren, zodat consumenten op basis van de juiste informatie prijzen kunnen vergelijken en een bewuste keuze maken. Eerder heeft ACM diverse bedrijven in de reisbranche aangesproken op prijstransparantie. Ook heeft ACM bedrijven hiervoor boetes opgelegd.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment