Burgemeester Broertjes: ‘Hilversum moet mediastad blijven’

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 09 nov 2016 in nieuws

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum zegt dat het nodig is om te blijven tamboereren dat Hilversum Mediastad is. Volgens het Economic Board Gooi- en Vechstreek dreigt het Gooi een reservaat te worden ten opzichte bruisende metropoolregio Groot Amsterdam en zijn ‘drastische maatregelen’ nodig.

De media maken momenteel het belangrijkste deel van de werkgelegenheid in de regio uit, maar de sector staat zwaar onder druk. Tv-producent Blue Circle vertrok een jaar geleden naar Amsterdam, recentelijk deed ook muziekbedrijf Sony dat en RTL wilde aanvankelijk eveneens uit Hilversum weg.

Er zijn nog altijd 1600 mediagerelateerde bedrijven in de regio, mede dankzij het Mediapark, maar er vallen regelmatig partijen af. Met ingang van 1 januari 2017 stopt de Media Academie op het Mediapark met alle opleidingsactiviteiten.

Oud-journalist Broertjes zegt tegen Spreekbuis te willen werken aan Hilversum 2.0. ‘De omroepen krijgen ook een andere positie, de Netflixen van deze wereld staan in de rij. De nieuwe digitale ontwikkelingen gaan aan ons voorbij. Daarom spreek ik nu over ‘crossmediastad Hilversum’. We moeten verbindingen leggen met prachtige bedrijven als MediaMonks, daar heeft niemand ooit aandacht aan besteed, maar ze zitten er al 12 jaar. We kunnen niet anders dan verbinden, anders verdampt het uiteindelijk en is Hilversum over 10 jaar helemaal niet meer de Mediastad.’

Hilversum moet het volgens Broertjes winnen op de omroepwortels die er al bijna 100 jaar liggen en dat ‘alles dichtbij is om verbindingen te leggen’.

De burgemeester reageert boos op de traagheid waarmee er besluiten zijn genomen rond het oude KRO-gebouw, waarvan de Raad van State op 13 oktober groen licht gaf voor de sloop en bouw van 85 luxe appartementen en een parkeergarage. Het staat al 15 jaar leeg. Ook de oude AVRO-studio ‘dreigt dezelfde kant op te gaan’.

TasfotoNL / Shutterstock.comLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment