Weinig animo voor overname PostNL door bpost

Geen reacties
Tags:
Posted 08 nov 2016 in nieuws

Het bod dat bpost heeft uitgebracht op PostNL wil beleggers niet echt inspireren. De koers van PostNL bleef maandag achter op het bod van 5,65 per aandeel dat Bpost heeft neergelegd.

Beleggersvereniging VEB ziet alleen maar hobbels. Na een mogelijke overname is PostNL weer deels terug in staatshanden, aangezien de Belgische overheid met 40 procent van de aandelen met afstand de grootste aandeelhouder zal zijn. Geen enkele beslissing in de raad van bestuur zal passeren zonder toestemming van de Belgische overheid.

Bpost-CEO Koen van Gerven spreekt van ‘krachten bundelen’, ‘samen sterker worden’ en een ‘sterker draagvlak om in te spelen op nieuwe uitdagingen en opportuniteiten’. Concrete voorbeelden worden volgens VEB nauwelijks gegeven, laat staan dat eventuele financiële samenwerkingsvoordelen gekwantificeerd worden.

Sinds de eerste toenadering van bpost in mei maakte CEO Herna Verhagen duidelijk dat er geen enkele noodzaak is voor een overname. Ook premier Mark Rutte toonde gisteren maar weinig enthousiasme. PostNL is volgens hem een ‘efficiënt werkend bedrijf dat goed zelfstandig voort kan bestaan’.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment