LinkedIn krijgt concurrentie van Facebook

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 08 nov 2016 in nieuws

Facebook stort zich op de recruitmentmarkt. Beheerders van bedrijfspagina’s kunnen in de nabije toekomst personeelsadvertenties plaatsen en met sollicitanten communiceren. LinkedIn krijgt er dus een geduchte concurrent bij.

Vooralsnog gaat het om een experiment, maar helemaal als een verrassing komt het niet. De onderliggende technologie was eigenlijk al beschikbaar toen Facebook onlangs Marketplace lanceerde, een platform om tweedehands spullen aan te bieden.

Facebook heeft met name het midden- en kleinbedrijf op het oog. Het zijn immers vooral kleinere bedrijven die gebruikmaken van de bedrijfspagina’s van Facebook.

De personeelsadvertenties verschijnen gewoon in de News Feed van gebruikers, en tevens in een hoekje van de bedrijfspagina. Dat is inclusief Apply Now-knop, waarmee direct op de advertenties kan worden gereageerd. Communicatie verloopt vervolgens via Facebook berichten.

Omdat gebruikers vaak informatie over hun opleiding in hun profiel opnemen, kunnen advertenties zeer gericht worden aangeboden. Facebook heeft een groter bereik dan LinkedIn, dat 467 miljoen gebruikers heeft. Facebook heeft 1,79 miljard gebruikers.

Op welke termijn Facebook personeelsadvertenties gaat aanbieden is niet bekend. Ook niet of voor die advertenties betaald moet worden.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment