Bpost brengt opnieuw bod uit op PostNL

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 07 nov 2016 in nieuws

Vervoerder bpost wil een wederom een bod uitbrengen op PostNL. Dit keer ligt een bedrag van 2,5 miljard euro op tafel, 5,65 euro per aandeel. Maar PostNL is niet enthousiast.

De Raad van Bestuur heeft gisteren unaniem ingestemd met het hernieuwd en verbeterd voorstel. Men is ‘volledig overtuigd van de strategische meerwaarde van het samengaan van PostNL en bpost.’ In het licht van de huidige consolidatie in Europa is de combinatie ‘overtuigender dan ooit’.

In mei mislukten al eens onderhandelingen tussen beide bedrijven. Toen lag het bod 11 procent lager.

Volgens de Belgische zakenkrant De Tijd is er al contact geweest tussen bpost en de raad van commissarissen van PostNL. Ook de Belgische minister De Croo (Post en Telecom) en de minister Kamp (Economische Zaken) zouden elkaar al hebben gesproken.

De combinatie heeft volgens bpost als uitgangspunt een ‘fusie van gelijken’. De Belgische pakket- en postvervoer belooft continuïteit van de bestaande arbeidsvoorwaarden en sociale plannen. Met een omzet van 6 miljard euro zouden bpost en PostNL het vierde grootste postbedrijf van Europa worden.

PostNL stelt ‘onaangenaam verrast’ te zijn en is vol vertrouwen over de ‘zelfstandige strategie’. Een nadere toelichting wordt vanochtend verwacht. PostNL publiceert om half acht zijn kwartaalcijfers.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment