Eerste bewoners voor hightech ondernemersdorp

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 05 nov 2016 in nieuws

Startup Village, een initiatief van Amsterdam Science Park, ACE Venture lab en UvA Holding, is afgelopen week officieel van start gegaan met de vestiging van de eerste hightech startups. Onder andere Metrica Sports, Aiir Innovations en Delphi BI vestigden zich de afgelopen maand in hun Startup Village-studio op het park.

In de komende maanden breidt Startup Village verder uit naar een compleet dorp met diverse labs en zogenoemde scale-upruimtes.

Startup Village is meer dan een plek voor ondernemers, het is ook een incubator en vooral een laboratorium voor vernieuwende concepten op allerlei gebied: van kunstmatige intelligentie tot green chemistry en van fysica tot biodiversititeit.

Er zijn in Amsterdam natuurlijk genoeg startuphuizen, maar nergens zijn ze zo sterk verbonden aan de universiteit en de wetenschap, aldus Erik Boer, directeur van mede-initiatiefnemer ACE Venture Lab.

Van de eerste bewoners ontwerpt Metrica Sports een tool waarmee voetbalwedstrijden digitaal worden geanalyseerd, de zogenaamde Footmapp. Aiir Innovations ontwikkelt software waarmee luchtvaart ingenieurs op snelle en efficiënte wijze het turbine-inspectieproces kunnen uitvoeren en Delphi BI voorziet bedrijven van data-driven business intelligence.

Startup Village op Amsterdam Science Park is de eerste van een aantal wetenschappelijke incubators die worden opgericht in Amsterdam. Met IXAnext, een subsidieprogramma dat recent door de gemeente Amsterdam werd goedgekeurd, opent Innovation Exchange Amsterdam (IXA), binnen afzienbare tijd een aantal soortgelijke startupplekken in de binnenstad.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment