Eindhoven proeftuin voor mobiele games voor gezond stedelijk leven

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 04 nov 2016 in nieuws

Eindhoven wordt voor een groot internationaal onderzoek ‘PREHealth’ het Nederlandse levende lab voor de ontwikkeling van digitale applicaties in relatie tot gezondheid. Een consortium van kennisinstellingen waaronder de Universiteit Utrecht leidt het onderzoek.

Het succes van Niantics Pokémon Go laat de vele mogelijkheden van mobiele games zien om een breed publiek te bereiken en met het gebruik van de stad te ‘spelen’. Het inzetten van mobiele games voor een gezond stedelijk leven is dan ook een van de onderzoekslijnen van de interdisciplinaire onderzoeksgroep Healthy Urban Living van de Universiteit Utrecht.

Healthy Urban Living onderzoeker Monique Simons heeft samen met een Europees consortium 350.000 euro van het Erasmus+ programma ontvangen voor een groot internationaal onderzoek naar hoe digitale toepassingen (apps en mobiele games) ingezet kunnen worden om stadsbewoners te motiveren de openbare ruimte meer te gebruiken voor fysieke beweging. Het Europees consortium bestaat naast Nederland uit Duitsland, Griekenland en Hongarije.

In Nederland zal het project plaatsvinden in Eindhoven in het kader van de Brabantse Health deal die recent is ondertekend door grote Brabantse gemeenten, de provincie Brabant, waterschappen, GGD’en en kennisinstellingen waaronder de Universiteit Utrecht.

PREHealth start in december 2016 en loopt tot het einde van 2019.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment