Intel Security investeert honderden miljoenen dollars in machine learning

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 03 nov 2016 in nieuws

Intel Security heeft 500 miljoen dollar geïnvesteerd in nieuwe technologie, vooral machine learning, om nieuwe cyberdreigingen tegen te gaan. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend op zijn jaarlijkse congres FOCUS in Las Vegas.

Hardwarebedrijf Intel is bezig om zijn beveiligingspoot te verzelfstandigen. Begin volgend jaar neemt de onderneming zijn oude handelsnaam McAfee weer aan en gisteren werden het nieuwe logo en de bijbehorende merchandising aan klanten voorgesteld.

McAfee wordt na de verzelfstandiging veruit de grootste online beveiliger op de markt. Ter voorbereiding van de nieuwe propositie is nu al 21 procent meer personeel aangenomen. Het nieuwe bedrijf begint met 7500 werknemers en een jaaromzet van 2 miljard dollar.

Ook wordt de strategie bijgesteld. Om cybercriminaliteit effectief te bestrijden, moeten volgens Intel oude scenario’s overboord. Met name samenwerking tussen online beveiligers staat hoog op de agenda. Dat is laatste was tot voor kort ongebruikelijks. Teams hielden gegevens grotendeels voor zichzelf.

Ten behoeve van de gewenste integratie heeft Intel onder meer zijn McAfee Data Exchange Layer geopend. Ontwikkelaars bij softwarehuizen, onderwijsinstellingen en concurrenten van Intel Security krijgen hiermee toegang tot technologie die Intel tot nu toe exclusief gebruikte.

Intel Security was weer niet zuinig met hoogdravende terminologie: Dynamic Endpoint, Pervasive Data Protection, Ubiquitous Web Security en Cloud Application Governance zijn de namen van enkele nieuwe veelal cloudgebaseerde oplossingen.

Veruit de interessantste ontwikkeling is bescherming op basis van machine learning. Intel claimt de eerste te zijn die machine learning via de cloud inzet om nieuwe malware direct na uitkomen vrijwel in real-time te onderscheppen. Verdacht gedrag wordt gedetecteerd en geblokkeerd, zonder dat daarvoor vertrouwd hoeft te worden op traditionele malwaredefinities.

De nieuwe aanpak is ook nodig om de Internet of Things beter te beschermen, zegt Steve Goodman van Intel Security. “We kunnen de bescherming niet meer beperken tot de apparaten zelf, we moeten meer naar netwerkbescherming kijken.” V

Volgens Lorie Wigle van Intel Security vormen slimme apparaten die met het internet verbonden zijn een enorme uitdaging: “Omdat die apparaten veel langer meegaan dan een smartphone, moeten ze voor jaren worden beveiligd. De huidige beveiliging is onvoldoende, daar moeten we de komende jaren echt aan werken.”

Intel Security lijkt de consumentenmarkt overigens niet te zijn vergeten. In januari lanceert het bedrijf op de Consumer Electronic Show (CES) nieuwe technologie om ‘het hele huis, niet alleen de pc’ te beschermen. Daarover wilde men gisteren nog niet uitweiden.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment