Weer topcijfers voor Facebook

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 02 nov 2016 in nieuws

Facebook sluit een zeer succesvol derde kwartaal af. De omzet bereikte met 7 miljard dollar een record en het aantal actieve gebruikers neemt nog steeds toe, met 4,6 procent naar 1,79 miljard.

Analisten hadden al rekening gehouden met goede cijfers. Zij gingen uit van een omzet van 6,9 miljard dollar, 44 procent hoger dan een jaar geleden. Voor het volledige jaar voorzien analisten een omzet van 27,2 miljard.

De nettowinst eindigde op 2,3 miljard dollar, 66 procent meer dan een jaar terug. Advertenties brachten afgelopen kwartaal 6,82 miljard dollar op. ‘We hadden wederom een goed kwartaal’, waren de nuchtere woorden van topman Zuckerberg.

Facebook telt 1,66 miljard mobiele gebruikers, 5,7 procent meer dan in het tweede kwartaal.

Facebook blijft intussen niet stilzitten. Het bedrijf lanceert een aparte dienst voor Windows waar al je sociale games worden gebundeld. De dienst lijkt op Steam, maar dan voor games die men al via Facebook kon spelen, zoals Candy Crush Saga, Clash of Clans en Trivia Crack.

Een andere uitbreiding is niet gelukt. Zo werd deze week bekend dat Facebook Snow wilde kopen, een Aziatische Snapchat kloon, die in totaal 80 miljoen keer is gedownload. Net als Alibaba en Tencent bracht Facebook vergeefs een bod uit.

screen-shot-2016-11-02-at-1-36-11-pm

Bangkokhappiness / Shutterstock.comLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment