Toyota investeert in autodeeldienst

Geen reacties
Tags: ,
Posted 01 nov 2016 in nieuws

Toyota neemt een financieel belang in het Amerikaanse bedrijf Getaround en wordt daarmee actief in de wereld van autodeeldiensten.

De automaker investeert tien miljoen dollar in het zeven jaar oude bedrijf. Toyota omschrijft het als een strategische investering. Of dat een cashinjectie is of dat er ook Toyota’s langs de kant van de weg worden opgesteld voor huurders, is niet bekendgemaakt.

Getaround is qua opzet vergelijkbaar met Snappcar in Nederland. Particulieren kunnen hun auto op de site aanbieden aan derden die tijdelijk, enkele uren of dagen, vervoer nodig hebben. De verhuurder bepaalt zelf de uurprijs. De bemiddelaar zorgt voor de afhandeling van de transactie en bijvoorbeeld ook de verzekering.

Toyota gaat ook direct financieel profiteren van de investering. Het gaat namelijk een apart financieel product ontwikkelen voor kopers van een nieuwe Lexus. Wie een auto koopt op afbetaling kan zijn auto direct te huur aanbieden op Getaround en daarmee het maandelijks af te lossen bedrag verlagen met de huurinkomsten.

Foto: Miki Yoshihito (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment